Sociaal Pedagogische Hulp Jeugd

Sociaal Pedagogische Hulp Jeugd


Jongeren hebben wel eens (grote) moeite om de verschillende fases van het opgroeien op een goede manier door te komen. Hierbij kan een verstandelijke beperking in de weg staan, maar ook onzekerheid, verlegenheid, of gebrek aan zelfvertrouwen, kunnen een goede ontwikkeling verstoren. Ook kunnen gedragsproblemen bij jongeren de opvoeding naar een volwassen leven voor de ouders lastig maken. Hierdoor kunnen de ouders zelf ook allerlei nare gevoelens krijgen, wat meestal niet helpt bij het vinden van de juiste stappen naar een oplossing.


Licht verstandelijke beperkingen, stoornissen in het autistisch spectrum (ASS), of gedragsstoornissen als ODD en CD, hoeven niet per definitie een beperking te betekenen bij het opgroeien van jongeren. Ook met deze stoornissen of beperkingen, is een volwaardig volwassen leven te realiseren. De weg er naar toe is soms alleen wat anders dan de reguliere mogelijkheden in de maatschappij.


Er kunnen problemen op school ontstaan, onduidelijkheden in de vriendschappen met leeftijdgenoten of zelfs spanningen in de gezinssituatie. Soms wordt het hierdoor lastig om de juiste vaardigheden eigen te maken die nodig zijn om een zelfstandig volwassen leven vorm te geven. Het kan dan goed helpen om hulp in te schakelen, omdat er dan vaak een ander inzicht wordt toegevoegd, waardoor problematiek er heel anders uit kan gaan zien. Ook kunnen ouders soms wat hulp gebruiken bij het opgroeien van de kinderen. Problemen in de opvoeding, of het gedrag van kinderen kunnen voor ouders veel spanning en stress veroorzaken. Vaak is dan hulp, of de visie van een ander heel verfrissend en brengt oplossingen, waar eerder nog niet aan gedacht is.


Iemand die ondersteunt in dagelijkse zaken zoals deze voorkomen in de opvoeding van kinderen: Praktisch (huiswerk, sportactiviteiten, maatje of misschien juist gewoon er zijn als volwassene), maar ook gewoon hulp in de opvoeding of pedagogische "back up". Als ouder kan het verhelderend zijn om eens te kunnen overleggen over van alles wat op je pad komt als kinderen opgroeien.


Bij een eerste afspraak gaan we eerst eens kijken of we bij elkaar passen en of ik je (jullie) kan gaan helpen om een lastige fase door te komen, of je op weg te helpen bij het krijgen van de nodige vaardigheden die jullie verder gaan helpen in je persoonlijke groei. Van heel praktische invulling tot misschien juist die theoretische zaken, ik sta klaar om bij te springen.


Maak eens een afspraak en kom bij ons langs op de boerderij waar ook tijdens dagbesteding gewerkt kan worden aan jezelf! Kom wandelen met onze honden of help bij diverse klussen op de boerderij. Samen werken, om aan jezelf te werken, lijkt je dat wat? Een afspraak is zo gemaakt en de eerste kennismaking is altijd kostenloos. Ik kom ook graag langs om in de thuissituatie te kunnen helpen, dus laat weten wat de voorkeur heeft en we gaan op pad naar de oplossingen. 


Alle rechten voorbehouden. Copyright: Bart van de Kleut.