GedragstrainingGEDRAGSTRAINING


Hondengedrag wordt bepaald door meerdere factoren die de eigenaren vaak niet kennen, of niet op een juiste wijze interpreteren.

De rol van de begeleider van een hond (of honden) heeft een belangrijke invloed op het gedrag wat een hond laat zien in voorkomende situaties.


Bart kan u leren hoe u uw eigen gedrag kunt veranderen waardoor hierdoor ook het gedrag van uw hond(en) verbetert.

Hierbij gaat het niet om corrigeren van ongewenst gedrag, maar om het voorkomen van dit gedrag doordat u het vooraf gaat herkennen. U leert om uw hond te begrijpen en hierdoor kunt u invloed uitoefenen op het gedrag van uw hond in verschillende situaties.


Ongewenst gedrag is in wezen gedrag wat door de eigenaar of andere mensen als ongewenst wordt aangemerkt. Voor de hond is het volkomen normaal gedrag, gevormd door de situatie en de ervaring die de hond heeft opgedaan in eerdere (vergelijkbare) situaties. Voor de hond is het gedrag dus eigenlijk gewenst gedrag.

Veel voorkomende problemen zijn bijvoorbeeld trekken aan de lijn, angst en/ of agressie naar andere honden of mensen, verlatingsangst of een combinatie van deze zaken.


Door op een heldere en nuchtere manier uitleg te geven over de vorming van het hondengedrag en hierbij advies te geven hoe ongewenst gedrag om te buigen is, kan Bart u helpen om grote vooruitgang te boeken.


Alle rechten voorbehouden. Copyright: Bart van de Kleut.