Informatie Schierkamp

Informatie voor de deelnemers van Schierkamp Zeerijp 2023

 

Vertrek:                 

Zaterdag 26 Augustus vanaf 10:00 uur verzamelen op de parkeerplaats bij de                                      sportvelden van Zeerijp (Vertrek om ca. 10:45 uur)


Terugkomst:           

Woensdag 30 Augustus omstreeks 15:30 uur op de parkeerplaats bij de                                                sportvelden van Zeerijp.

 

Kosten

De kosten voor Schierkamp (boottocht, huur fietsen, maaltijden en verblijf op de logeerboerderij) voor 5 dagen bedragen  € 87,50 per deelnemer. Voor betaling ontvangt u een betaalverzoek per e-mail.


Wat mee te nemen

 • Slaapzak (eventueel een hoeslaken of laken). Verpakt in foedraal of eventueel vuilniszak.
 • Kussensloop.
 • Kleding voor 5 dagen, geschikt voor droog en/of regenachtig weer (kijk naar de voorspellingen).
 • Zwemkleding inclusief handdoek.
 • Kleding voor buitenactiviteiten welke vies mag worden.
 • Toiletspullen (complete set inclusief max. 3 handdoeken).
 • Grote plastic tas of vuilniszak voor de vuile was.
 • Zakgeld (Richtlijn om grote onderlinge verschillen te voorkomen is ca. € 25,00).
 • Zaklantaarn met volle batterijen.
 • Zonnebrand crème.
 • Rugzak of tas met handbagage. Hierin een lunchpakket voor de heenreis. (Broodjes en drinken).
 • Alles wat mee gaat dient voorzien te zijn van de naam van het kind.
 • Alle bagage dient verpakt te zijn in een weekendtas, rugzak, sporttas of koffer voorzien van de naam van het kind.
 • De rugzak of tas met handbagage blijft bij het kind tijdens de reis. Overige bagage gaat in een aanhangwagen.Algemene afspraken en beleid

Kinderen gaan mee op Schierkamp onder de verantwoordelijkheid van de begeleiders. Wij danken ouders voor het in ons gestelde vertrouwen en op hun beurt vertrouwen de begeleiders erop dat de kinderen zich zullen houden aan de door de begeleiders opgelegde regels en instructies. We doen er alles aan om de veiligheid voor de kinderen te kunnen borgen en plezier hebben staat hoog in het vaandel, maar dit brengt ook met zich mee dat er soms duidelijke afspraken gemaakt moeten worden. Bij het niet opvolgen van de afspraken en/ of instructies heeft de begeleiding de mogelijkheid kinderen uit te sluiten bij activiteiten. Deze blijven dan, onder toezicht, achter op de boerderij.

Bij calamiteiten zullen de begeleiders direct contact met de ouders opnemen als dit nodig is. Ook andersom kunnen ouders contact met de kinderen opnemen via de begeleiders, als dit nodig blijkt te zijn.

Zaken die van belang zijn voor de begeleiding van uw kind tijdens Schierkamp kunt u doorgeven aan de begeleiders. Denk hierbij bijvoorbeeld aan medicatie en/ of voeding voorschriften, maar ook eventuele andere zaken die spelen kunnen vooraf besproken worden. Alle informatie wordt uiteraard vertrouwelijk en discreet behandeld.

Tijdens Schierkamp geldt de gulden regel: “Wat op Schier gebeurt, blijft op Schier.” Dit houdt in dat de begeleiders geen informatie verstrekken over het gedrag van de kinderen tijdens Schierkamp. In situaties waarin dit wel nodig lijkt te zijn, zal de begeleiding eerst gezamenlijk overleggen en handelen volgens de overeengekomen wijze van handelen.  

 

Afspraken en regels voor deelnemers aan Schierkamp

Je gaat mee op Schierkamp, het leukste zomerkamp voor kinderen uit Zeerijp en omgeving. Daar zijn we erg blij mee en we gaan er alles aan doen om het een geweldig kamp te laten zijn! Om dit goed te kunnen doen willen we een paar dingen met je afspreken, zodat we allemaal weten hoe we er een groot feest van kunnen maken.

 

 • Schierkamp is een zomerkamp waar alles draait om zoveel mogelijk plezier hebben en lol te maken met elkaar.
 • Iedereen die meegaat, dus de kinderen, maar ook de begeleiders, doen hun uiterste best om het voor iedereen leuk te laten zijn en zorgen ervoor dat iedereen het naar de zin heeft.
 • Pesten, roddelen, ruzie en onaardig doen is ten strengste verboden tijdens Schierkamp. Schierkampers doen hier niet aan mee en zijn een grote groep vrienden en vriendinnen die altijd goede zin hebben en een goede sfeer erg belangrijk vinden.

 

Hoe kunnen we dit het beste doen?

 • We houden altijd rekening met elkaar en helpen elkaar als dat nodig is.
 • We delen alles eerlijk met elkaar en geven elkaar de mogelijkheid om overal aan mee te kunnen doen, zodat voor iedereen dezelfde regels en afspraken gelden en niemand minder lol heeft dan een ander.
 • Gaat iets niet helemaal goed, word je gepest of is er misschien ruzie? Probeer eerst zelf te bedenken hoe je dit kunt oplossen: Praat met de ander(en), vertel wat je niet leuk vindt of waar je een hekel aan hebt. Probeer hier samen afspraken over te maken. Lukt dit niet, of vind je het moeilijk? Vraag dan of een begeleider je wil helpen.
 • De begeleider zal er alles aan doen om je te helpen en als het nodig is zullen ze er ook voor zorgen dat de andere begeleiders weten wat er aan de hand is. Zo zorgen we ervoor dat je nooit alleen komt te staan als er toch een probleem is.
 • Je kunt alles vertellen aan de begeleiders, ook de dingen waar je je misschien een beetje voor schaamt. Begeleiders zullen niets aan anderen doorvertellen als jij dat niet wilt, zelfs niet aan je ouders. Als begeleiders denken dat het nodig is om toch iets door te vertellen, dan zullen ze dat eerst aan je vragen. Samen kun je dan kijken wat de beste manier is en wat wel, of juist niet doorverteld wordt. We hebben de regel: “Wat op Schier gebeurt, blijft op Schier”.
 • Omdat we met een grote groep Schierkampers zijn, is het soms heel belangrijk om duidelijke afspraken te maken. Dit kan gaan over activiteiten, eten, slapen of over hoe we ergens heen gaan. Wat altijd erg belangrijk is heeft vooral te maken met VEILIGHEID. We willen er voor zorgen dat er geen ongelukken gebeuren of dat er andere nare zaken voorkomen.
 • Het is daarom heel belangrijk dat je goed luistert als er wat uitgelegd wordt, of als er afspraken gemaakt worden over hoe we iets gaan doen.
 • De begeleiders gaan vrijwillig mee op Schierkamp. Dat betekent dat ze in hun eigen vrije tijd druk zijn om voor jullie een leuk zomerkamp te organiseren. Daar moeten we met z’n allen heel blij mee zijn, want zonder de begeleiders zou Schierkamp dus niet door kunnen gaan.
 • Als een begeleider je iets vraagt, of zegt dat je iets (niet) moet doen, luister hier dan naar. De begeleider wil je echt niet pesten of lastig doen. Hij/ zij is alleen maar bezig om het voor iedereen leuk, maar ook veilig te houden.
 • Schierkampers hebben respect voor elkaar: We bemoeien ons niet met zaken die ons niet aangaan en we blijven van elkaars spullen af. Als het nodig is helpen we elkaar, of zorgen ervoor dat iemand anders komt helpen.

 

Als iedereen zich aan deze afspraken houdt weten we bijna zeker dat het weer erg gezellig gaat worden tijdens Schierkamp! Zorg er in ieder geval voor dat je altijd een goed humeur hebt en altijd vrolijk bent, daar worden we allemaal vrolijker van!

 

We hopen jullie allemaal te zien op de parkeerplaats bij de sportvelden, als we ons klaar gaan maken voor vertrek en wensen je nu al veel voorpret bij het maken van plannetjes voor de bonte avond of andere activiteiten en succes bij het inpakken van je tassen.

 

Schiermonnikoog: Bereid je voor, de Schierkampers komen er aan!