Heropvoeding


HEROPVOEDING


De natuurlijke opvoeding van een hond heeft zijn belangrijkste periode in de tijd dat de hond nog pup is. Voor een groot deel wordt dit gedaan door de moeder van de hond zolang de pup nog in het nest is.

Na deze periode gaat de opvoeding nog steeds door, maar helaas bakken wij mensen daar in sommige gevallen helemaal niets van. We gaan de hond opvoeden op de manier waarop we ook onze kinderen opgevoed hebben en daardoor ontstaat er voor de pup veel verwarring, wat kan resulteren in ongewenst gedrag.


Vaak realiseren we ons te laat dat de hond gedrag laat zien dat we eigenlijk helemaal niet zouden willen zien. Ook dan gaan we vaak de fout in door het gedrag te willen corrigeren, waardoor het voor de hond nog verwarrender wordt. Het corrigeren van hondengedrag op onze menselijke manier is niet te begrijpen voor een hond.


Om de opvoeding van de hond goed te laten verlopen kunt u de hulp inschakelen van Bart, maar ook als de opvoedingsperiode afgelopen is kan Bart u helpen met heropvoeding.


Hij gaat, in overleg met u, kijken welke cruciale opvoedingspunten verkeerd zijn gegaan of zelfs helemaal gemist zijn en bepaalt, samen met u, hoe de hond her-opgevoed kan worden.
Alle rechten voorbehouden. Copyright: Bart van de Kleut.