Coaching met honden

COACHING MET HONDEN


Bart werkt professioneel met honden en hun eigenaren. Tijdens deze werkzaamheden helpt Bart eigenaren om problemen die ze hebben met het gedrag van hun hond(en) op te lossen. Hierbij speelt ook het gedrag van de eigenaren een grote rol en is Bart meestal meer bezig met het veranderen van het gedrag van de eigenaren, de honden veranderen dan vanzelf mee.


Honden zijn heel goed in het laten zien wat jouw eigen gedrag en gevoel doet met hun gedrag. Je zou kunnen zeggen dat honden je een spiegel voorhouden, waardoor je een veel duidelijker beeld krijgt van je eigen gedrag, gevoelens en zorgen. Door hondengedrag beter te gaan begrijpen, ga je ook veel meer begrip krijgen voor je eigen gedrag en leer je hoe je dit kunt verbeteren. Laat Bart je helpen om honden te gebruiken in je eigen persoonlijke groei. Je kunt je eigen hond hiervoor gebruiken, maar je kunt ook kiezen voor een hond uit Bart's groep. Deze bestaat uit verschillende rassen, grote en kleine honden, mannetjes en vrouwtjes, de keuze is aan jou.


Een "menselijke" beperking is in veel gevallen juist een talent als je met honden aan het werk gaat!

Meer leren over je onbeperkte talenten? Neem contact op.


Laten we eerst eens afspreken om samen met een hond te gaan wandelen en elkaar te leren kennen. Je kunt dan zelf ervaren wat dit voor jou kan betekenen. Als je het na de eerste wandeling niets vindt, dan is dat uiteraard geen probleem en een eerste wandeling kost je ook niets. Het kan natuurlijk ook zijn dat je merkt dat de hond je inderdaad wat kan leren, of dat je je er beter door gaat voelen. In dat geval heb je er een echt (honden)maatje bij gekregen. Bart gaat je uitleggen hoe je het gedrag van de hond kunt gebruiken voor het oplossen van problemen of het veranderen van gevoelens.


Ook biedt Bart zorginstellingen als woongroepen, zorgboerderijen en verzorgingstehuizen interventies waarbij hij met zijn hond(en) werkt. Hierbij valt te denken aan bezoeken, waarbij de hond(en) meekomen en geaaid en geknuffeld kunnen worden, we kunnen gaan wandelen, maar ook bij vele vormen van therapie kan de inzet van honden een groot verschil maken! (Animal Assisted Interventions)


Neem contact op om de vele mogelijkheden te bespreken.

Alle rechten voorbehouden. Copyright: Bart van de Kleut.