Persoonlijke coachingPERSOONLIJKE COACHING

 

In de omgang met honden speelt de persoonlijkheid van de menselijke begeleider een grote rol. Tijdens de sessies die Bart doet met honden en de eigenaar blijkt vaak dat er bij de eigenaar gewerkt moet worden aan zelfvertrouwen, rust en zelfverzekerd optreden.


Bart helpt eigenaren om te werken aan hun persoonlijkheid waardoor niet alleen de hond hierbij gebaat is, maar ook veel mensen gaan hierdoor beter in hun vel zitten. Hierbij gebruikt Bart zijn gedegen kennis van hondengedrag, maar ook psychologische, sociologische en pedagogische zaken komen aan de orde.


Bart is tevens sociaal werker jeugd en kan (ortho)pedagogische hulp bieden voor jongeren waar in de ontwikkeling wat extra aandacht nodig is. Dit kan gaan om (vertsandelijke) beperkingen die een andere weg naar het doel vragen, of om andere zaken die invloed hebben op de ontwikkeling naar volwassen worden.


Honden laten ons direct zien welke effecten ons gedrag en onze uitstraling hebben op de onderlinge verstandhouding. Door de juiste adviezen kan iedereen leren hoe dit te verbeteren waardoor er eigenlijk aan jezelf gewerkt wordt en de hond(en) ons hierbij helpen.


Door deze kennis ook toe te passen in je persoonlijke situatie zul je de effecten gaan merken in je directe omgeving en kun je groeien op sociaal en maatschappelijk vlak. Zelfverzekerdheid, stabiliteit, rust en vertrouwen zijn de sleutelwoorden waarmee we aan de slag gaan. Dit kan met je eigen hond, maar we kunnen ook de honden uit de groep van Bart gebruiken.


Wil je eens kijken of Bart je persoonlijk verder kan helpen? Neem gerust contact op, Bart kan je eventueel ook doorverwijzen naar andere coaches.Alle rechten voorbehouden. Copyright: Bart van de Kleut.

Alle rechten voorbehouden. Copyright: Bart van de Kleut.